/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Neregulile semnalate de observatorii Promo LEX ce ar fi avut loc în timpul alegerilor locale din Jora de Mijloc

missing
21 mai 2018, ora 08:33

Prezența nejustificată a persoanelor neautorizate în incinta sau perimetrul de 50 de metri ai secției de votare:

  • SV 16/42 Jora de Mijloc. La o distanță de 25 m de la intrarea în SV, a fost observat un candidat la funcția de primar al comunei, discutând cu alte 2-3 persoane.
  • SV 16/43 Jora de Mijloc. În raza 50 m se află reprezentantul unui concurent electoral care avea niște liste. Unii alegători treceau pe la ea înainte de a intra în secția de votare. A fost chemată poliția și doamna a plecat, însă în continuare, aceasta se afla tot în preajma secției, doar că la o distanța mai mare.
  • SV 16/43 Jora de Mijloc. În raza a 20m se afla o persoană care făcea poze alegătorilor care intrau în secția de votare. Această persoană este una din cele 2 care în dimineața zilei se prezentase ca observator al unui concurent electoral și care urma să primească legitimația. Acum această persoană se identifică ca fiind reprezentant al presei.
  • SV 16/42 Jora de Mijloc. În raza 30 m, 2 persoane din partea unui concurent înregistrează pe liste unii alegători care iese din secția de votare.
  • SV 16/43 Jora de Mijloc. 2 persoane din partea unu concurent se află de la deschiderea votării în incinta secției de votare. Au zis că sunt observatori dar nu au legitimațiile și au zis că o sa le primească mai târziu. Au instalat camere video și fac poze.
  • SV 1/128 Chișinău. Un cetățean se află în incinta secției de votare de aproximativ 30 de minute, posibil este soțul unei membre al BESV, nimeni nu i-a spus să iasă și nu i-a făcut observații.
  • SV 1/104 Chișinău. Secția de votare se află în incinta Universității I. Creangă, str. Cornului, în spatele cabinei de vot, se află o gheretă cu ferestre unde stă paza (o persoană) a fost rugată să plece, însă nu dorește.

Încetarea/suspendarea nejustificată a votării în secția de votare:

  • SV 16/041 Jora de Mijloc. Un alegator s-a adresat către președinte pentru a sesiza prezența camerelor video. La inițiativa președintelui, secția pe 10-15 min. și a întrebat membrii secției dacă sunt pro sau contra camerelor. Membrii BESV au votat NU, doar președintele era pentru. In final camerele au fost deconectate, dar sunt încă acolo pe loc.

Agitație electorală sau PR negru în perimetrul şi/sau în apropierea secției de votare pentru a determina alegerea alegătorilor:

  • SV 16/43 Jora de Mijloc. A fost identificată o mașină de model LADA, cu numărul de înmatriculare OR AA 901, care a transportat alegători la secția de votare de cel puțin 4 ori.

Fotografierea buletinelor de vot:

  • SV 16/41 Jora de Mijloc. Un alegător în timp ce se afla în cabina de vot a pozat buletinul de vot. Președintele BESV a observat acest moment și a solicita ca poza să fie ștearsă. Poza a fost ștearsă de către alegător.

Transportarea organizată a alegătorilor (autocare, microbuze sau alte unități de transport care în mod normal nu ar avea ce căuta în preajmă):

  • SV 16/40, Jora de Mijloc. Un microbuz cu însemnele unui concurent era parcată în raza 100m de la SV.
  • SV 16/042 Jora de Mijloc. Mai multe persoane din partea unui candidat se afla la 30 m de la secția de votare. Ei sunt cu o mașina Opel, culoarea albastra, Nr. OR BK 056, cu care aduc alegatori la secția de votare și îi verifica înainte de a intra în secție. Cel puțin de 2 ori au adus persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram