Bucuria celor care au crezut că au scăpat de tarabe și gherete nu va ține mult. În locul lor ar putea apărea ...rulote și tonete. Anunțul a fost făcut de către primarul interimar, Ruslan Codreanu. Potrivit lui, autoritățile municipale au posibilitatea să-și creeze propriile gherete pe care să le dea în arenda comercianților în perioada estivală.

Tonetele ar putea să aibă brandul „Chișinău” sau „Primăria municipiului Chișinău”, acestea urmează să fie de aceeași culoare, dimensiune și metraj.

„Aici noi am avea de câștigat ca venituri pentru municipiul Chișinău și ca urbanism, toate ar fi la fel, toate ar avea coșuri de gunoi alături, toate ar fi conectate la rețeaua electrică, totul ar merge pe alb,” susține Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei.

Deși proiectul este încă la nivel de discuție, oamenii au păreri împărțite față de intenția autorităților.

„Dacă îmi trebuie apă îmi iau într-o sticlă de jumătate de litru și o pun în geantă și beau dacă îmi este sete. Nu are niciun sens fiindcă odată ce este magazin specializat și acolo permanent este apă este de tot felul și-ți cumperi de care ai gust și dulce, și gazoasă, și plată.”

„A venit altă mătură o măturat și vor să pună a lor. Propriile gherete le-a avut și domnul Chirtoacă, avea la fiecare pas a lui gheretă, cu cafea cu toate celea.”

„- E Normal.
– De ce?
– Este mai econom decât să te duci la magazin, le ei de afară deodată.”

Potrivit şefului Direcţiei generale Comerţ, în acest an unitățile de comercializare a apei și înghețatei în parcuri încă nu au fost instalate. Până acum, la primărie au fost depuse 58 de cereri din partea a 18 agenți economici pentru a li se permite amplasarea gheretelor în parcurile din capitală.

„Parcul „Ștefan cel Mare” avem două zone, în parcul „Grădina Catedralei” avem două zone, în parcul „Valea Morilor” au fost stabilite patru zone, parcul „Râșcani” trei zone și una pentru deservire, „La izvor” – 3 zone, „Valea Trandafirilor” – 5 zone, parcul „Alunelul – o zonă”,” susține Marcel Zamboțchi, șeful direcția Comerț, Primăria Chișinău.

Gheretele agenților economici vor fi autorizate să activeze până pe 1 octombrie.