/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Fără șampanie la partidele! Candidații au sărbătorit timid, iar învinșii – în singurătate

missing
21 mai 2018, ora 17:35

Primele reacții din partea candidaților au apărut aproape de miezul nopții. La sediul PPDA, candidatul Andrei Năstase a apărut în fața presei alături de mai mulți colegi de partid și membri PAS.

Avem în față două săptămâni de muncă în care trebuie să convingem majoritatea absolută a locuitorilor municipiului Chișinău că avem obligația să salvăm capitala”, a declarat Andrei Năstase, candidat PPDA.

„Dumneavoastră astăzi ați câștigat împotriva minciunii, nedreptății și dezbinării. Noi cu dumneavoastră astăzi am obținut o primă victorie,” susține Maia Sandu, președinta PAS.

Năstase a făcut glume pe seama sondajelor care o plasau pe Silvia Radu pe poziția a doua. „Da, sondajele iată că nu au funcționat nici în Moldova. Cum n-au funcționat nici în Franța.”

Nu a curs șampanie nici sediul PSRM. Ion Ceban a ieșit fără susținători în fața jurnaliștilor. „Eu cred că este un rezultat foarte frumos, pentru noi, pentru echipă și am zis – felicit și contracandidații care au obținut și ei rezultatele pe care le-au obținut,” a menționa Ion Ceban, candidat PSRM.

Mai trist a fost la sediul staff-ului electoral al Silviei Radu. Ea și-a făcut apariția în fața presei abia după ora 23.00. „Despre rezultat pot să vă spun doar că, să constat că votul s-a împărțit între două partide politice și că faptul că cei doi candidați au avut în spate partide care au mobilizat electoratul. Faptul prezenței scăzute la vot a electoratului m-a afectat în mod special pe mine. Avem un tur doi sută la sută politic,” a declarat Silvia Radu, fost candidat la Primăria Capitalei.

Acum, pentru că a pierdut Primăria, Radu a spus că se va ocupa de proiectele în care este implicată, fără a oferi mai multe detalii. Totuși a spus că deocamdată renunță la activitatea politică.

„Eu am suficiente activități personale. Cred că acum este prematur să vorbesc exact cu ce mă voi ocupa. Nu am proiecte politice cel puțin la acest moment. Dacă voi avea astfel de idei, vă voi comunica neapărat,” a mai menționat Silvia Radu.

Primarul de Chișinău care va fi ales la 3 iunie, va deține funcția doar un an, până la alegerile locale generale din 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram