Candidatul PSRM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, a susținut un briefing după anunțarea parțială a rezultatelor alegerilor. Acesta a declarat că scorul care l-a obținut la alegerile din 20 mai reprezintă dorința chișinăuienilor „de a face o schimbare fundamentală în Capitală spre bine, o schimbare cu adevărat reală”. Totodată, aceasta a ținut să-l felicite pe Andrei Năstase cu rezultatul obținut.

„Vreau să mulțumesc tuturor locuitorilor municipiului Chișinău care au participat astăzi la votare. Vreau să-l felicit pe contracandidatul meu pentru un rezultat foarte bun înregistrat. Vreau să-i spun că aș vrea, că exact ca în această perioadă, să ne axăm în exclusivitate pe problemele municipiului Chișinău, lăsând la o parte factorul politic și geopolitic, de oricare altă natură care nu se referă la administrarea municipalității”, a declarat Ceban.

Candidatul s-a arătat convins că rezultatul pe care l-a înregistrat este un vot de încredere din partea chișinăuienilor. „Este unul foarte mare și unul foarte semnificativ. Acest lucru denotă că oamenii își doresc o schimbare fundamentală în Capitală spre bine, o schimbare cu adevărat reală. Și eu sunt sigur că acest lucru îl putem facem. Îi invit pe toți să fie la fel de activi și în turul doi din 3 iunie”, a mai menționat candidatul socialist.

După procesarea a 100% din procesele-verbale, Ion Ceban a acumulat 40,98% din voturile alegătorilor, iar Andrei Năstase, 32,12%.