Renato Usatîi revine în Republica Moldova până la alegerile parlamentare. Declarația a fost făcută în cadrul ediției speciale a emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

„M-au șters din listele Interpol, însă moldovenii ar putea să îmi intenteze alte dosare. Din cauza relațiilor personale dintre Poroșenko și Plahotniuc nu pot reveni prin Ucraina, așa că va trebui să vin prin România. Deja de două zile se duc tratative cu românii ca prin intermediul ajutorului juridic reciproc dintre România și Moldova, românii să mă aresteze”, a menționat Usatîi în cadrul emisiunii.

Întrebat dacă va reveni în timpul alegerilor parlamentare s-au înainte de acestea, liderul PN a declarat că până la alegeri va fi în Moldova: „Trebuie să vă fac viața colorată și am să mă descurc cu această sarcină”.

Usatîi a mai menționat că rezultatele alegerilor și victoria lui Grigorișin îl motivează să rămână în politică: „Rezultatele au arătat că rămân în politica din Moldova și am să lupt”.

Menționăm că anterior Renato Usatîi, a anunțat că se va retrage din politică în cazul în care candidatul său nu va învinge la alegerile de la Bălți. De mai bine de un an, acesta se află în Federația Rusă, după ce organele de drept de la noi i-au intentat un dosar penal pentru tentativă de omor, acuzații respinse de fostul edil.