Și dacă în capitală atmosfera post-electorală a fost una liniștită, la Bălți, la sediul „Partidului Nostru”, sărbătoarea a fost în toi. Asta pentru că Nicolai Grigorișin a câștigat alegerile din primul tur. De rezultatul obținut s-a bucurat și liderul partidului, Renato Usatîi, care, acum câteva zile a declarat că va renunța la politică dacă partidul său pierde primăria Bălți.

La urnele de vot, în municipiul Bălți, s-au prezentat doar 34,6 la sută din numărul total de alegători. Din ei, aproape 62 la sută au votat pentru Nicolai Grigorișin. Candidatul PSRM a acumulat 19 la suta, Arina Spătaru de la PPDA – puțin peste 6 la sută, iar candidatul Partidului „Șor” – 5,7 la sută. Ceilalți candidați au obținut mai puțin de 4%.

Imediat ce au fost anunțate rezultatele preliminare, susținătorii lui Grigorișin au început să sărbătorească.

„Asta vorbește despre faptul că locuitorii orașului Bălți sunt oameni deosebiți și cred în oamenii care fac treabă. Le-am demonstrat oamenilor și întregii țări și vom arăta și la alegerile parlamentare”, a menționat Nicolai Grigorișin.

Cel mai bucuros de rezultate pare a fi însă Renato Usatîi care își legase cariera politică de această victorie: „Eu v-am promis în acest studio că dacă voi pierde alegerile în Bălți eu voi pleca din politică, dar rezultatul alegerilor din Bălți, pentru care le mulțumesc cetățenilor, au arătat că eu nu doar că rămân în politică, ci voi lupta și voi fi acel care va dizolva acele culori cu care ne-am deprins”.

La alegerile locale din Bălți au participat aproape 37 de mii de alegători.