/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Vlad Plahotniuc, vizat într-o emisiune de investigație: Un personaj cu multiple identități, acuzat de fapte grave în România

missing
21 mai 2018, ora 10:45

Vaja Jhasi a ajuns în 2014 să cumpere cea mai mare fabrică de prelucrare a uleiului din România, Ultex Ţandărei, aflată în faliment, printr-o altă firmă, Floarea Internaţional. După o perioadă de incertitudine şi procese, activitatea de la Ţandărei părea să fi reînceput.

Ulterior, asupra fabricii au început să planeze suspiciuni de spălare de bani. „De aici sigur și firesc se naște un semn de întrebare. N-ai plătit la cei de unde ai luat banii, nu ți-ai plătit obligațiile pe care le aveai pentru materie primă, nu ți-ai plătit salariații și erau salarii pe luni de zile restante, dar, de fapt, ai lucrat de multe ori la capacitate totală și ți-ai vândut produsul finit”, se menționează în investigație.

Este și motivul pentru care la momentul respectiv s-a făcut o sesizare către ANAF, pentru că este firesc să se nască întrebarea: “Unde s-au dus banii?”

„Cel mai influent om dincolo de Prut, eminența cenuşie a politicii, este preşedintele Partidului Democrat din Moldova, oligarhul Vladimir Plahotniuc. Acesta a fost acuzat în nenumărate rânduri de preluarea ostilă a unor afaceri prospere în Moldova”, scriu cei de la ProTV România.

În România există o plângere la DIICOT înregistrată pe numele lui Plahotniuc pentru şantaj şi ameninţarea unui om de afaceri moldovean, Vleaceslav Platon. Urmărirea penală a fost blocată pentru că DIICOT considera că nu sunt fapte care să privească statul român.

Vaja Jahsi recunoaşte că este un apropiat de-al lui Vladimir Plahotniuc, dar ca acesta nu are legătură cu ceea ce se întâmplă în România.

„Am încercat să vorbim şi cu Vladimir Plahotniuc, dar acesta nu ne-a răspuns la solicitări. Interesant este că acest personaj are multiple identităţi: cetăţean rus, moldovean, dar şi român. Şi-a dobândit cetăţenia romană în 2001 sub un alt nume, Vlad Ulinici”, menționează cei din cadrul emisiunii „România te iubesc.”

Emisiunea poate fi urmărită AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram