Ex-primarul Dorin Chirtoacă susține că în spatele demisiei Veronicăi Herța s-ar afla Vlad Plahotniuc, care ar fi scos-o abuziv de la conducerea Apă-Canal Chișinău. Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, respinge acuzațiile aduse la adresa lui Plahotniuc.

„Domnule Plahotniuc, eu am numit-o pe Veronica Herța director la Apă-Canal, dumneata ai capacitate, curaj, bărbăție să ieși acum și să spui că ai scos-o abuziv, cu presiuni și amenințări pe Veronica? De ce te ascunzi, doar ai toată puterea? Dumneata, cu „imperii” în toate domeniile dai afară din serviciu o mamă care crește de una singură un copil, și nu o incompetentă, dar pe cea mai bună în domeniu”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că la scurt timp după ce Veronica Herța a anunțat că și-a dat demisia de la Apă-Canal Chișinău, furnizorul de apă anunță că a fost numit un nou Comitet de conducere, iar Valeriu Meșca este noul director.

În perioada 2005-2016 a fost director general Î. S. „Fabrica de sticlă” Chișinău, iar în 2011 a fost decorat cu ordinul Gloria Muncii. A absolvit Universitatea Tehnică din Chișinău, facultatea mecanică.