/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ O tânără pianistă din Moldova a câștigat marele premiu la un concurs internațional de pian din Italia

22 mai 2018, ora 17:03

Pe 20 mai pianista a cântat un recital de pian pe scena faimosului Teatro Metropolitano Astra, concurând cu peste 200 tineri pianiști din 27 țări ale lumii.

Catherine de Caraman a început să facă lecții de pian, împreună cu profesoara ei, Larisa Jar, pe când avea doar 5 ani. La scurt timp, micuța a devenit una dintre cele mai bune pianiste de vârsta ei din Europa.

Supranumită „Micul Mozart de Moldova, Catherine recunoaște că depune mult efort, pentru a excela în fiecare zi: „Eu muncesc zile întregi la școală și acasă. La școală mă antrenez cu profesoara de pian. Este adevărat că pianul îmi ia tot timpul de după liceu. În fiecare zi cânt câte 4-5 ore”.

Tânăra pianistă a reprezentat Republica Moldova la peste 15 concursuri internaționale, unde a ocupat locuri de frunte. În luna ianuarie, Catherine și profesoara ei de pian au fost decorate cu medalia de onoare a Republicii Franceze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram