Dezbaterile la care socialistul Ion Ceban l-a invitat pe Andrei Năstase au eșuat astăzi. La amiază, socialistul s-a pomenit singur în fața jurnaliștilor și a câtorva deputați și susținători PȘRM. În acest timp, Năstase era la o întâlnire cu alegătorii.

ra 12:00 – ceasul Arcului de Triumf a început să bată. Ion Ceban, cu un maldăr de mape la picioare, își aștepta oponentul la dezbateri: „Eu încă îl aștept pe Andrei. Eu sper că va da dovadă în primul rând de curaj”.

Când a înțeles că Andrei Năstase nu mai vine, socialistul a transformat dezbaterile planificate într-o conferință de presă la care a vorbit despre planurile sale: „Vom desfășura un audit complex a tuturor subdiviziunilor municipale. Vom transmite în regim online toate ședințele”.

În acel timp, Năstase era la o întâlnire cu medicii de familie din sectorul Botanica și transmitea evenimentul live pe pagina sa de Facebook: „Esențial este și am spus-o și data trecută, este că medicii de familie și medicii în general trebuie susținuți, trebuie ajutați, trebuie ajutați pentru că, la ceea ce se întâmplă astăzi în sistemul medical este nedrept, este nedrept”.

La scrutinul de duminică, pentru Ion Ceban au votat aproape 41 la sută din alegători, iar pentru Andrei Năstase – 32,2 procente.