/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Trei polițiști din Strășeni, trimiși în judecată. Au primit 1.000 de euro pentru încetare unei cauze penale pentru huliganism

missing
22 mai 2018, ora 08:47

În fapt, unul din ofițerii de urmărire penală, prin intermediul colegului său – ofiţer de urmărire penală și a ofiţerului operativ de sector, a pretins și a acceptat de la denunțător, figurant pe un dosar pe care îl avea în exercitare, bănuit de huliganism, mijloace băneşti ce nu i se cuvin în sumă de 1000 euro, pentru a înceta urmărirea penală pe cauza respectivă.

Drept urmare, ofițerul a scos de sub urmărire penală bănuitul, invocând lipsa elementelor infracţiunii de huliganism, a clasat cauza penală și a pornit o procedură contravenţională separată în privinţa acestuia.

Învinuit de corupere pasivă, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 5 la 10 ani.

Celorlalți doi ofițeri le este incriminată săvârșirea infracțiunii de corupere activă, manifestată prin promisiunea şi oferirea de bunuri, ce nu i se cuvin, ofițerului de urmărire penală în vederea emiterii unui raport cu propunerea de încetare a urmăririi penale şi scoatere de sub urmărire penală a bănuitului de huliganism.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 u.c.

Inculpații și-au recunoscut pe deplin vinovăția și au cooperat cu organul de urmărire penală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram