Drumul spre finală a fost scurt, dar plin de aventuri atât pentru Milsami, cât și pentru Zimbru. Ambele echipe au jucat doar câte 3 meciuri fiecare înainte să ajungă în marea finală. Orheienii au eliminat din competiție campioana și deținătoarea trofeului, Sheriff Tiraspol.

În drumul spre finală Milsami a avut un traseu mai dificil decât Zimbru. Orheienii au întâlnit în optimi formația Sfântul Gheorghe Suruceni, pe care au învins-o în deplasare cu 2-0. Ambele goluri ale învingătorilor au fost marcate de Mihai Plătică.

A urmat cea mai dificilă întâlnire. În sferturi, la Orhei a venit campioana și deținătoarea trofeului, Sheriff Tiraspol. Și din nou Milsami s-a impus cu 2-0. Și iarăși eroul calificării a fost moldoveanul care e legitimat cu pașaport rusesc, Mihai Plătică. Acesta a înscris de 2 ori în doar 7 minute.

În semifinale, Milsami a mers la Hîncești, unde gazdele au inaugurat nocturna la stadion chiar în ziua meciului. Oaspeții au deschis scorul prin Igor Bugaiov în minutul 13, iar peste 6 minute Petrocub a egalat din lovitură de la 11 metri prin Vladimir Ambros. A fost nevoie de 2 reprize a câte 15 minute de prelungiri pentru a desemna finalista. În minutul 120, ultimul de joc, Maxim Antoniuc a adus a 3-a calificare din istorie pentru orheieni în finala Cupei Moldovei Orange.

La rândul ei, Zimbru a avut adversare mai slab cotate, dar care s-au bătut până la ultima suflare. În optimi, galben-verzii au învins cu 2-0 echipa Steaua din Divizia B, prin golurile lui Ferreira și Stână.

A urmat duelul de foc din sferturi, unde adversară a fost finalista din ultimii 2 ani, Zaria Bălți. După un meci pe care l-a dominat, Zimbru a reușit victoria abia la finalul celor 120 de minute de prelungiri. Ilie Damașcan a înscris golul calificării în semifinale.

În fine, în penultimul act al competiției, Zimbru a trecut dramatic, după lovituri de departajare, de formația Dinamo Auto Tiraspol. În timpul regulamentar de joc scorul a rămas alb, 0-0. În seria loviturilor de la 11 metri, chișinăuienii erau conduși cu 0-2 înaintea ultimelor 2 execuții. Și Zimbru a reușit miracolul. A revenit de la 0-2 și s-a impus cu 5-4, reușind cea mai spectaculoasă calificare în finală din istorie.

Finala cupei Moldovei Orange, Milsami – Zimbru se va juca miercuri, de la ora 22, în direct la TV8.