Cățelul Grom, patrupedul Poliției de Frontieră a „pus” la pământ un cetățean ucrainean care a încercat să fugă de polițiștii de frontieră. Incidentul a avut loc acum câteva ore, în punctul de trecere comun Briceni-Rossoșani. Bărbatul era dat în căutat de autoritățile din R. Moldova pentru careva infracțiuni.

Ucraineanul, în vârstă de 55 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de trecere a frontierei de stat. Acesta a înmânat polițiștilor de frontieră paşaportul ucrainean de tip intern. În urma înregistrării datelor, a ieșit la iveală că acesta era căutat de autoritățile de drept din R. Moldova.

Conform procedurilor legale s-a purces la informarea persoanei vizate și reținerea acesteia în corespundere cu indicațiile primite.

În timpul discuției cu cetățeanul, acesta a opus rezistență angajatului Poliției de Frontieră și a încercat să părăsească teritoriul punctului de trecere, fugind în direcția statului vecin.

Bărbatul a fost somat de polițiștii de frontieră să oprească pentru a nu fi nevoiți să aplice arma din dotare sau câinele, aflat în acel moment în serviciu.

Toate avertizările au fost evitate și pe urma ucraineanului a fost lăsat patrupedul Grom. În scurt timp, inspectorul chinolog Artur Domnișor și Grom au reținut fugarul.

Cetățeanul ucrainean a fost preluat de Inspectoratul Național de Investigații al IGP.