Președinta PAS, Maia Sandu, a depus o contestație la Judecătoria Orhei în care solicită ca rezultatul scrutinului de duminică din Jora de Mijloc, unde a câștigat candidatul Partidului „Șor”, să fie anulat. Pe de altă parte, Ilan Șor spune că juriștii partidului se pregătesc să conteste rezultatele alegerilor din Chișinău.

Maia Sandu a invocat în contestația sa mai multiple încălcări documentate, unele chiar în ziua scrutinului: „Încălcarea de bază se referă la faptul că, deși plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, a fost de 93.504 lei, Partidul Șor a cheltuit, conform estimărilor „Promo-Lex”, cel puțin 294.505 lei, adică cu peste 200 de mii de lei mai mult decât suma maximă prevăzută potrivit legii. Și asta fără a lua în calcul coruperea alegătorilor din ziua votării, transportarea organizată a acestora, filmarea ilegală a scrutinului, dronele care au survolat cerul Jorei de Mijloc în ziua alegerilor și alte încălcări grave”.

Ilan Șor i-a răspuns Maiei Sandu printr-o scrisoare postată pe pagina sa de Facebook. În aceasta, Șor nu combate acuzațiile Maiei Sandu, și nici nu a comentat contestația depusă de aceasta la Judecătoria Orhei. În schimb, îi amintește președintei PAS despre viața ei personală: „Tu te ocupi cu politica, deoarece, așa cum crezi tu, asta ar înseamna să nu faci nimic. Nu ai fost în stare nici măcar să îți aranjezi propria viață, nu ai de cine să îți faci griji, nu îți pasă de nimeni. Fără a face fericit măcar un om, cum propui să faci fericit un popor? Pentru tine, politica reprezintă vorbe goale în genul denunțării banale”.

Totodată, în cadrul unei conferințe, Șor s-a arătat nemulțumit de rezultatul alegerilor din Chișinău și a spus că le va contesta: „Noi vom contesta în general alegerile. Acum juriștii lucrează la anularea alegerilor care au fost. Eu nu exclud faptul că vom accepta propunerea organizațiilor teritoriale de a ieși la proteste masive”.

Candidatul Partidului „Șor” la Primăria capitalei, Reghina Apostolova, a fost exclusă din cursa electorală după ce conducerea Partidului Unității Naționale au depus o sesizare la autoritatea electorală prin care o acuza ca ar fi primit bani din Federația Rusă. Prima instanță a emis o hotărâre prin care Apostolova a fost exclusă din cursa electorală. Decizia a fost menținută atât de Curtea de Apel, cât și de Curtea Supremă.

Contestația (cererea) de anulare a alegerilor locale noi din comuna Jora de Mijloc poate fi văzută în documentul de mai jos: