/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Pe cine va susține Partidul Democrat în turul doi: „Nu avem favoriți la Chișinău”

22 mai 2018, ora 19:12

Cu câteva zile înainte de alegeri Partidul Democrat anunța că încă își dorește un candidat comun de dreapta pe care să-l susțină în alegeri.

„Partidul Democrat a venit de la început cu ideea ca toate partidele proeuropene să se așeze la masa de negocieri să găsească un numitor comun pentru a nominaliza un singur candidat care ar putea opune rezistență reprezentanților partidului socialiștilor”, a menționat atunci Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt al PDM.

Astăzi însă Partidul Democrat se pare că s-a răzgândit. Deși în turul doi a trecut un singur candidat proeuropean, democrații nu se grăbesc să-și anunțe sprijinul pentru Năstase.

„De această dată noi nu vom comunica public opțiunea PDM. Pentru că nu dorim ca alții să comunice în numele nostru. Încă nu avem careva favoriți la Chișinău pentru turul doi”, a declarat Vladimir Cebotari, vicepreședintele PDM.

Totuși, partenerul de guvernare al PD, Partidul Popular European, și-a declarat susținerea pentru candidatul PPDA. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către liderul PPEM Iurie Leancă. Acesta a spus că îl susține pe Năstase pentru a evita preluarea conducerii capitalei de forțe ostile parcursului european.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram