/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ „Prețul votului”. Partidele au cheltuit pentru un vot între zero și 865 de lei

missing
22 mai 2018, ora 18:10

Cel mai scump i-a costat voturile pe cei de la Partidul „Șor”, PL, Partidul Popular și PUN. Astfel, în alegerile locale din capitală, Bălți și Jora de Mijloc, Partidul „Șor” a avut 3 candidați. Pentru promovarea lor a cheltuit 2,7 milioane de lei. Raportat la numărul de voturi acumulate, aceasta înseamnă câte 865 de lei pentru un vot. Unul dintre candidat a câștigat alegerile din primul tur. Mai puțin au costat voturile acumulate de Partidului Liberal – 203 lei pentru un vot. Fără nici un rezultat, însă. Partidul Popular a cheltuit 88 de lei pentru un vot, iar Partidul Unității Naționale – 53 de lei și 61 de bani.

Au fost însă și din acei pentru care un vot a costat puțin. În schimb, au fost mai rezultative. De exemplu, candidatul „Partidului Nostru” de la Bălți a investit în fiecare vot câte 27 de lei și 70 de bani, dar a învins din primul tur. Cei de la PSRM au avut 6 candidați, iar fiecare vot i-a costat 25 de lei. În rezultat – PSRM și-a propulsat candidatul în turul doi în Chișinău. Democrații au avut 5 candidați, pentru care au acumulat, în total, aproape 4 000 de voturi. Raportat la cheltuieli, fiecare vot i-a costat 19 lei și 60 de bani. Platforma DA a avut 3 candidați, iar fiecare vot i-a costat puțin peste 5 lei. Candidatul din capitală s-a calificat în turul doi.

Silvia Radu, care s-a clasat în Chișinău pe locul trei, a investit în campanie aproape 297 de mii de lei și a acumulat 39 de mii 460 de voturi. Aceasta înseamnă câte 7 lei și 53 de bani pentru fiecare vot. Ceilalți candidați care au participat la alegerile locale de duminică au cheltuit mai puțin de 6 lei pentru un vot, iar pentru trei dintre ei, care au declarat zero cheltuieli, voturile au costat, respectiv, zero lei.

Foto: Ziarul de Gardă

Foto: Ziarul de Gardă

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram