Mai mulți cetățeni bulgari şi moldoveni făceau parte dintr-o grupare infracțională, care se ocupa cu confecţionarea, transportarea şi comercializarea documentelor false. Mai exact, acești fabricau buletine de identitate şi premise de conducere bulgăreşti pentru cei care doreau să intre în posesia unor asemenea acte.

În cadrul investigaţiilor, poliţiştii au achiziţionat buletine de identitate şi permise de conducere false bulgăreşti, preţul cărora varia între 400 şi 500 euro.

Recent, în urma percheziţiilor la figuranţi, au fost depistate buletine de identitate, paşapoarte, permise de conducere, procuri din numele autorităţilor bulgare cu semne de falsificare.

Totodată, au fost depistate şi ridicate înscrisuri de ciornă, calculatoare, telefoane şi mijloace băneşti, obţinute în rezultatul activităţii infracţionale.

Documentele ridicate urmează a fi supuse expertizei pentru stabilirea veridicității acestora.

Dacă va fi găsită vinovată, persoana riscă amendă în mărime de la 550 la 950 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau privare de libertate pînă la 5 ani.