/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cupa Moldovei Orange: Experții sunt convinși că va fi un meci impresionant între FC Milsami - FC Zimbru

missing
23 mai 2018, ora 16:21

„Este un trofeu și sigur ambele echipe își doresc acest trofeu, se scrie istoria fiecărui club, dar în al doilea rând e foarte important și pentru participarea la cupele europene,” a declarat Radu Rebeja, secretar de stat pe problemele sportului.

Despre meciul de cupă specialiștii spun că este unul diferit și că rezultatul poate fi oricare indiferent de parcursul echipei în campionat. Miza este foarte mare pentru FC Zimbru în contextul în care doar câștigul o poate clasa la cupele europene.

„Zimbru poate excela prin acel fapt că are un lot destul de omogenizat cu jucători crescuți în propriul fief, jucători care ar putea demonstra prima dată în propriul fief la ei acasă, pentru că meciul se va disputa pe stadionul Zimbru și probabil că asta va fi un mic avantaj pentru Zimbru,” a menționat Dragoș Hîncu, vicepreședinte FMF.

În opinia altor experți, trofeul ar putea fi adjudecat de FC Milsami. „Un mic avantaj totuși cred că îl are echipa Milsami deoarece au lot mai strâns, un lot mai experimentat, mai ales aici de la mijlocul terenului în sus deci au jucători mai valoroși, mai experimentați,” a subliniat Iurie Osipenco, antrenor de fotbal.

Cei mai mulți, totuși, susțin că ne așteaptă o finală cu un rezultat imprevizibil, deoarece atât FC Zimbru cât și FC Milsami sunt echipe puternice. „Cred că Milsami poate ar fi favorita acestui final din motiv că se află în clasament mai sus și poate rezultatul de anul trecut a fost mai bun, dar am fost martorul ultimelor jocuri ale echipei Zimbru și într-adevăr mi-au dat un motiv de a gândi că dânșii sunt în dezvoltare, în creștere. Eu aș sune că șansele sunt absolut egale,” a adăugat Radu Rebeja.

Două echipe care au ambiții, două echipe care au în staful lărgit jucători atât cu experiență, cât și jucători tineri. Eu cred că orice greșeală poate fi fatală și poate să aducă la înfrângere – deci ambele echipe o să presteze un joc pragmatic, tacticizat,” a menționat Alexandru Golban, directorul echipelor naționale specializate FMF.

„Eu cred că nu contează cum joacă Milsami în campionat și cum joacă Zimbru în campionat, contează un meci, unul singur și cred că el va fi foarte interesant pentru spectatori, cu multe faze interesante și cu multe goluri,” a spus Ion Testemițanu, antrenor U-15.

„Chiar și norocul cred că este foarte important în acest meci”, susține Iurie Osipenco, antrenor de fotbal.

Cât despre goluri, se presupune că vor fi două, maxim trei și că vor fi marcate din faze fixe. „După părerea mea, va fi o finală frumoasă, atât din punct de vedere organizatoric – este un meci pe care și-l asumă Federația Moldovenească de Fotbal,” a conchis Drgaoș Hîncu, vicepreședinte FMF.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram