/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Istoricul celor 27 de finale a Cupei Moldovei Orange. Prima deținătoare a titlului a fost echipa Bugeac Comrat

23 mai 2018, ora 17:20

Pe 9 mai 1992, pe stadionul Republican din Chișinău s-a disputat prima finală a Cupei Moldovei. Prima deținătoare a trofeului a devenit echipa Bugeac Comrat, care a surclasat formația Tiligul Tiraspol cu 5-0. Ambele finaliste din 92 s-au desființat între timp.

Cele mai multe Cupe ale Moldovei le are în palmares echipa Șerif Tiraspol – 9. Zimbru are 6 Cupe câștigate, iar Tiligul Tiraspol – 3. Milsami a câștigat Cupa o singură dată, la fel ca alte 6 echipe.

Vaja Tarhnișvili este jucătorul cu cele mai multe trofee – 6 la activ, toate cu Șerif.

Trei jucători au câte 4 cupe câștigate: Vasile Coșelev, Vladimir Gaidamașciuc și Igor Oprea.

Cupa Moldovei este un trofeu care se confecționează la Chișinău, pentru fiecare ediție aparte și costă în jur de 10 mii de lei. Echipele câștigătoare intră definitiv în posesia trofeului. Din anul viitor, însă, Federația intenționează să confecționeze o Cupă deosebită, la o companie specializată din Polonia, care să devină transmisibilă și doar replica să revină echipelor. O astfel de cupă ar costa în jur de 5 mii de euro.

Finala Cupei Moldovei Orange din acest an se va disputa miercuri, 23 mai și va fi transmisă în direct de postul nostru de televiziune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram