După ce în primul tur PLR l-a susținut pe Constantin Codreanu, aseară, fruntașii formațiunii au anunțat pe pagina lor de Facebook că în turul doi îl sprijină pe Andrei Năstase. Aceștia i-au îndemnat pe membrii și pe simpatizanții PLR-ului să muncească în susținerea candidatului PPDA. Năstase se va bucura și de ajutorul Partidului Popular din Moldova. În același timp, partidul Verde Ecologist nu a fost atât de tranșant, menționând că îl va susține pe candidatul cu viziuni proeuropene.

„Implicarea noastră desigur va fi una benefică pentru municipiul vom susține și în continuare orientarea proeuropeană a candidaților,” susține Victor Strătilă, fost candidat din partea Partidului Verde Ecologist.

„Avem la moment doi candidați, nu? Partidul Socialiștilor din Republica Moldova are candidatul și partidul respectiv are declarație că ce vector are,***, păi. Eu întrebare care-i întrebare,” a declarat Anatolie Prohnițchi, președintele Partidului Verde Ecologist.

Pe lângă aceste formațiuni, în turul doi, Năstase este sprijinit de PUN, PL și PPE. Pentru contracandidatul său, Ion Ceban, deocamdată, nimeni nu și-a anunțat susținerea. Ieri, democrații au precizat că nu vor vorbi în public despre cine este favoritul lor în turul doi, urmând să discute despre acest lucru doar cu membrii PD.