Socialistul Vasile Bolea susține că dacă Maia Sandu ar fi ajuns președinte, ar fi adus în Moldova 30 de mii de sirieni. Dacă va fi dat în judecată de lidera PAS, Bolea este gata să răspundă pentru aceste declarații.

Întrebat de Natalia Morari de unde știe despre cei 30.000 de sirieni, Bolea a menționat că despre acest lucru au vorbit mass-media

„Nu știți unde sunt sirienii prin Chișinău? Când ultima dată ați fost în mall la etajul patru? Pot să vă fac o mică excursie în mall la etajul patru. Dacă era să ajungă președinte era să îi aducă, dar nu a ajuns. Vorbesc serios”, a spus Bolea în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

Deși aparatul cancelarului german Angela Merkel a negat că Maia Sandu ar fi promis să aducă cei 30.000 de sirieni, Bolea susține că Merkel ar fi putut să o facă post factum.

Menționăm că informația despre sirieni a apărut inițial pe un site de pamflete, care ulterior a fost mediatizată de mai multe site-uri. Informația a fost difuzată și prin intermediul ziarelor și pliantelor electorale ale Partidului Socialiștilor.