Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană se extinde încă în două puncte de trecere. Este vorba de punctele de trecere „Novosavițkoe-Cuciurgan” (feroviar) și „Goianul Nou-Platonovo” (rutier).

Guvernul de la Chișinău a aprobat în ședința de astăzi, 24 mai, hotărârile privind inițierea negocierilor în acest sens cu partea ucraineană. Totodată, Cabinetul de miniștri a ajustat cadrul legal pentru cele șase puncte comune deja existente: „Criva-Mamalîga”, „Larga-Kelmențî”, „Briceni-Rossoșanî”, „Giurgiulești-Reni”, „Cuciurgan-Pervomaisc” și „Palanca-Maiaki-Udobnoe”.

Controlul comun este organizat conform principiilor „Ghișeului Unic” și „Opririi Unice”, ceea ce înseamnă că persoanele și mărfurile sunt supuse unui singur filtru de control, ceea ce, pe de o parte, reduce semnificativ timpul de traversare a frontierei, iar pe de altă parte, diminuează riscurile de fraudare sau corupție.

Republica Moldova și Ucraina au la frontieră 67 de puncte comune de trecere, dintre care 25 sunt pe segmentul transnistrean.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!