/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Agenția de presă Ria Novosti a fost interzisă în Ucraina

missing
24 mai 2018, ora 18:36

Ria Novosti şi Interselekt, compania care gestionează activităţile economice ale agenţiei la Kiev, au fost adăugate pentru o perioadă de trei ani pe ‘lista neagră’ a Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare (NSDC), publicată pe site-ul preşedinţiei ucrainene.

Aceste sancţiuni includ blocarea activelor, a telecomunicaţiilor utilizate de agenţie şi a site-ului ucrainean al Ria Novosti.
Directorul conglomeratului media rus Rossia Segodnia, din care face parte şi Ria Novosti, a denunţat decizia ca fiind ‘un indicator al neputinţei’ autorităţilor de la Kiev.

‘Ei nu fac decât să-şi acuze proprii cetăţeni, să persecute jurnaliştii, să atace libertatea de expresie, să interzică mass-media respectate’, a declarat Dmitri Kisseliov, citat de Ria Novosti.

Un responsabil al agenţiei Ria Novosti de la Kiev, jurnalistul Kirilo Vişinski, care are dublă cetăţenie, rusă şi ucraineană, a fost arestat şi acuzat săptămâna trecută de ‘înaltă trădare’ şi riscă 15 ani de închisoare.

Kirilo Vişinski, 51 de ani, care a lucrat pentru media ucrainene înainte de a deveni în urmă cu câţiva ani corespondentul televiziunii publice ruse Rossia şi de a trece apoi la Ria Novosti, a respins toate acuzaţiile formulate împotriva sa şi a denunţat ‘o încălcare a libertăţii de expresie’.

Arestarea şi inculparea sa au fost descrise ca fiind ‘fără precedent’ de preşedintele rus Vladimir Putin, în timp ce organizaţii internaţionale şi-au exprimat de asemenea îngrijorarea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram