Președintele Igor Dodon a zburat astăzi la Sankt-Petersburg la bordul unui avion de lux al companiei rusești Sirius Aero. Potrivit Omega, șeful statului ar fi zburat cu o cursă charter costul căreia ajunge la 120 de mii de euro.

Președinția susține însă că a cheltuit mijloace financiare pe acest zbor, ci, din contra, ar fi economist pentru că nu a achitat nici un bănuț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al președinției, Maxim Lebedinschi, marți, la Chișinău a venit într-o vizită Andrei Nazarov, care a avut o întrevedere cu președintele.

„Delegația principală la forumul economic a plecat, miercuri, la Sankt Petersburg, împreună cu businessmanul rus, unde astăzi va avea loc o întrevedere lărgită a Președintelui Republicii Moldova cu oamenii de afaceri din componența organizației „Delovaia Rossia”, al cărei președinte este domnul Nazarov”, menționează Lebedinschi.

Astfel, pentru că la bordul avionului erau locuri libere, Igor Dodon a zburat la Sankt-Petersburg îpreună cu delegația lui Nazarov.

Dodon a zburat la bordul unei aeronave de model Bombardier Challenger 850, iar potrivit flightradar, pentru că are interdicție de a survola spațiul aerian a Ucrainei, avionul rusesc a zburat prin România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia, pentru a ajunge la Sankt-Petersburg.

Foto: Omega.md