Instanța a respins contestația Maiei Sandu de anulare a rezultatelor alegerilor din Jora de Mijloc și i-au validat mandatul Marinei Tauber, confirmând legalitatea alegerilor. La rândul său, Maia Sandu va ataca decizia la Curtea de Apel.

În fața Judecătoriei Orhei mai mulți susținători ai Marinei Tauber au protestat împotriva contestației depuse de Maia Sandu. Aceștia au venit cu pancarte și au scandat: „Marina, te susținem”.

„Din ziua de azi, sloganul nostru este „Victorie”. Să știți că din ziua de astăzi o să obținem mai multe victorii. Acesta e doar începutul”, a menționat Tauber.

Maia Sandu a invocat în contestația sa mai multiple încălcări documentate, unele chiar în ziua scrutinului: „Încălcarea de bază se referă la faptul că, deși plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, a fost de 93.504 lei, Partidul Șor a cheltuit, conform estimărilor „Promo-Lex”, cel puțin 294.505 lei, adică cu peste 200 de mii de lei mai mult decât suma maximă prevăzută potrivit legii. Și asta fără a lua în calcul coruperea alegătorilor din ziua votării, transportarea organizată a acestora, filmarea ilegală a scrutinului, dronele care au survolat cerul Jorei de Mijloc în ziua alegerilor și alte încălcări grave”.