Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon anunță că efectuează joi, 24 mai, o vizită la Sankt Petersburg, Federația Rusă, unde va participa la Forumul economic internațional.

Igor Dodon are planificate mai multe întrevederi. „În cadrul evenimentului sunt preconizate mai multe întrevederi cu persoane oficiale, inclusiv cu preşedintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, cu preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Rusiei, Valentina Matvienko, cu preşedintele Consiliului de Administrare “Gazprom”, Aleksei Miller, președintele ”Sberbank” din Rusia, bunul meu prieten, Gherman Gref. Totodată, sînt planificate întrevederi cu reprezentanţii altor ţări şi cercuri de afaceri din străinătate”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook.

Forumul Economic Internaţional de la Sankt-Petersburg este un eveniment unic în domeniul economiei şi al afacerilor. Evenimentul se desfășoară începînd cu anul 1997, iar din 2006 este organizat sub egida şi cu participarea Preşedintelui Federaţiei Ruse.

Totodată, Igor Dodon amintește că pe 20-22 septembrie, la Chișinău, se va desfășura Forumul moldo-rus al oamenilor de afaceri. La eveniment se estimează că vor participa peste 60 de reprezentanți ai business-ului mare din Federația Rusă.