Mai mulți șoferi care au parcat astăzi pe bulevardul Moscova din capitală au fost amendați pentru că au parcat pe diagonală, nu lateral. Conducătorii auto spun că parchează astfel pentru că sunt puține locuri, iar parcarea laterală ocupă mai mult spațiu.

„- V-ați parcat într-un mod abuziv, ați blocat două mijloace de transport la ieșire.
– Eu am lăsat telefonul.
– Vă înțeleg că ați lăsat telefonul.
– Unde este semnul?”

Amenzile au început să curgă de la primele ore ale dimineții în perimetrul străzilor Alecu Russo și bulevardul Moscovei.

„Este dispoziție de la MAI, toate întrebările se adresează la ofițerul de presă la INP sau la IGP. De ieri este dată dispoziția de a ne preocupa cu parcările și staționările pe tronsonul dat de la strada Alecu Russo până la strada studenților”, a menționat Andrei Gaidibadi, inspector superior de patrulare Râșcani.

Deși, potrivit inspectorului de patrulare, Regulamentul interzice parcarea pe diagonală, agentul de patrulare a parcat exact ca șoferii pe care îi amenda. Întrebat de reporterul TV8 de ce încalcă legea, polițistul a răspuns: „Haideți vă rog îmi dați voie să-mi fac activitatea mea de serviciu. – Dar dumneavoastră la fel ați parcat. – Haideți vă rog frumos luați camera. O să dau explicații la ancheta mea de serviciu care o sa fie întocmită”.

Conducătorii auto se declara indignați, mai ales că parcarea pe acest tronson nu este interzisa, iar șoferii parchează pe diagonală pentru a crea mai multe locuri de parcare.

„În privința parcărilor eu consider că trebuie ceva de întreprins pentru că noi nu avem unde să parcăm mașinile și nici prin apropiere nu avem nici o parcare”.

„Dacă așa o să fie toate, încap mai puține mașini și câți oameni trebuie să meargă pe jos? Aici e mai comod, așa toată lumea face, trăim în Europa s-au unde în Siberia?”

„Trebuie să înconjori de câteva ori orașul ca să găsești un loc de parcare, e foarte, foarte greu. Să fie parcări noi ne-am duce la parcare, achităm parcarea, dar așa unde să ne ducem, de achitat achităm tot, dar parcare nu este”.

Contactați de TV8, cei de la Serviciul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare au spus că vor veni cu o reacție, dar ulterior nu au mai răspuns la telefon.

Reporter: Carolina Russu
Imagine: Tudor Bigu