Judecătoria Orhei a respins contestația Partidului Acțiune și Solidaritate, care a cerut instanței să anuleze rezultatele alegerilor din localitatea Jora de Mijloc. Pe tot parcursul ședinței, mai mulți oameni au protestat în fața Judecătoriei, au ascultat muzica și au spus poezii.

În sesizarea depusă la Judecătoria din Orhei, PAS a cerut ca instanța să anuleze rezultatul alegerilor din comuna Jora de Mijloc din motiv că, în campania electorală, Partidul „Șor” ar fi cheltuit mai mulți bani decât prevede legea. Instanța însă a respins contestația.

„Este o decizie din punctul nostru de vedere regretabilă, pentru că noi am adus argumente foarte serioase precum că, contrar legii, concurentul electoral Partidul „Șor” a cheltuit cu două sute de mii de lei mai mult decât plafonul maxim stabilit de lege. Am vorbit de șase concerte și circa 20 de artiști antrenați în tot acest proces”, susține Sergiu Litvinenco, vicepreședinte PAS.

Cei de la PAS pot să atace hotărârea la Curtea de Apel. Marina Tauber, câștigătoarea alegerilor de duminică, este sigură că va ieși învingătoare: „Acesta a fost doar începutul și împreună cu această familie unită, orheieni, joreni și lopătneni, noi întotdeauna o să fim în top”.

Pe tot parcursul ședinței de judecată, susținătorii Marinei Tauber au protestat în fața Judecătoriei. Ei au transformat manifestația într-un show cu poezii, flori și cadouri.

Maia, lasă-ne în pace… Înger păzitor pentru doamna Marina și flori din partea dumneavoastră. Marina e cu noi”.

Alții, se pare, însă, că au venit nu atât pentru Marina Tauber, ci pentru Șor: „Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a trimis pe plaiul meu așa primar ca lan Șor. Să-i dea dumnezeu sănătate, prosperitate și viitor”.

Iar după ce au obosit să strige, manifestanții au pornit muzica.

„Dorim ca Nistru să fie ca pe vremuri, un râu frumos cu vapoare, cu treceri, cu poduri de prietenie între noi și Transnistria”.

„Tâlharii invidioși, merg azi toți cu nasu-n jos. Bolmojind și mor de ciudă, le-a dat gol o fată bună”.

Urmare a alegerilor locale din Jora de Mijloc, Marina Tauber a fost aleasă cu votul a 61 la sută din alegători. Tot atunci, în afară de PAS, și observatorii „Promo-Lex” au sesizat că cele mai multe încălcări, în ziua alegerilor, dar și în campania electorală au fost înregistrate anume în localitatea Jora de Mijloc.