O nouă amânare în dosarul Domnicăi Manole, prin care fosta judecătoare cere să fie restabilită în funcție. Ședința de astăzi nu a avut loc din cauză că reprezentantul CSM se află în concediu. Atât Manole, cât și avocata ei sunt de părere că examinarea dosarului este tergiversată intenționat.

Deși la ultima ședință, juristul CSM a fost de acord cu data stabilită, astăzi, în instanță, a ajuns cererea acestuia prin care a solicitat amânarea pe motiv că este în concediu. Coincidență sau nu, dar ordinul prin care i s-a acordat concediul, a fost semnat ieri.

„Argumentul de astăzi este în general unul care inventat, inventat doar cu scopul de tergiversare a cauzei. Ședința a fost programată o lună în urmă, s-a știut perfect când are concediul programat, ar fi putut atunci să invoce. Doi ani de zile de fiecare dată mă prezint în instanță, iar CSM invocă de fiecare dată tertipuri pentru a nu examina cauza,” susține Domnica Manole, ex-judecătoare.

Avocata Domnicăi Manole a cerut ca ședința să aibă loc în lipsa reprezentantul CSM, solicitarea a fost însă respinsă.

„Este legat de toate alegerile care au loc, pentru că această cauză este o cauză de rezonanță. Este știut acest lucru și este știută atitudinea cetățenilor și este știut că cetățenii se indignează,” menționează Viorica Grecu, avocat.

Următoarea ședință a fost fixată peste aproape o lună. Domnica Manole a fost eliberată din funcție anul trecut în baza unui aviz eliberat de SIS, potrivit căruia ea nu ar fi compatibilă cu funcția de magistrat. Ulterior, Curtea Constituțională a anunțat că verificarea judecătorilor de către SIS este neconstituțională. Cu toate acestea, Manole nu a mai fost restabilită în funcție. Dosarul acesteia este judecat la Curtea Supremă de Justiție. Fosta judecătoare mai este cercetată penal într-un dosar intentat după ce a obligat CEC să desfășoare referendumul privind alegerea președintelui ţării de către popor, la inițiativa PPDA, în 2016. Nici în acest dosar nu există o finalitate, iar Manole se declară nevinovată.