/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Manole, amânată pentru încă o lună! Juristul CSM - în vacanță, iar dosarul Manole - amânat

24 mai 2018, ora 14:04

Deși la ultima ședință, juristul CSM a fost de acord cu data stabilită, astăzi, în instanță, a ajuns cererea acestuia prin care a solicitat amânarea pe motiv că este în concediu. Coincidență sau nu, dar ordinul prin care i s-a acordat concediul, a fost semnat ieri.

„Argumentul de astăzi este în general unul care inventat, inventat doar cu scopul de tergiversare a cauzei. Ședința a fost programată o lună în urmă, s-a știut perfect când are concediul programat, ar fi putut atunci să invoce. Doi ani de zile de fiecare dată mă prezint în instanță, iar CSM invocă de fiecare dată tertipuri pentru a nu examina cauza,” susține Domnica Manole, ex-judecătoare.

Avocata Domnicăi Manole a cerut ca ședința să aibă loc în lipsa reprezentantul CSM, solicitarea a fost însă respinsă.

„Este legat de toate alegerile care au loc, pentru că această cauză este o cauză de rezonanță. Este știut acest lucru și este știută atitudinea cetățenilor și este știut că cetățenii se indignează,” menționează Viorica Grecu, avocat.

Următoarea ședință a fost fixată peste aproape o lună. Domnica Manole a fost eliberată din funcție anul trecut în baza unui aviz eliberat de SIS, potrivit căruia ea nu ar fi compatibilă cu funcția de magistrat. Ulterior, Curtea Constituțională a anunțat că verificarea judecătorilor de către SIS este neconstituțională. Cu toate acestea, Manole nu a mai fost restabilită în funcție. Dosarul acesteia este judecat la Curtea Supremă de Justiție. Fosta judecătoare mai este cercetată penal într-un dosar intentat după ce a obligat CEC să desfășoare referendumul privind alegerea președintelui ţării de către popor, la inițiativa PPDA, în 2016. Nici în acest dosar nu există o finalitate, iar Manole se declară nevinovată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram