/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

În Centrul Capitalei va fi ridicat încă un bust al domnitorului Ștefan cel Mare. Unde va fi amplasat?

missing
26 mai 2018, ora 17:39

„Cheltuielile pentru elaborarea documentației de proiect privind edificarea bustului, pentru executarea și instalarea acestuia, precum și pentru amenajarea terenului aferent, vor fi acoperite din mijloacele financiare ale Asociației Obștești „Forum” și din mijloacele financiare provenite din donații și sponsorizări,” anunță Ministerul într-un proiect de hotărâre supus discuțiilor publice.

Bustul se propune a fi edificat în calitate de simbol al bărbăției, creștinismului, dragostei de țară și neam, calități prioritare în activitatea ofițerilor de protecție ai Serviciului.

În preajma monumentului care urmează a fi edificat vor fi organizate manifestații solemne a personalului, se vor desfășura acțiuni de protocol cu prezența demnitarilor, a conducătorilor și a angajaților Serviciilor de protecție din străinătate.

Proiectul hotărârii de Guvern este avizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Finanţelor, Centrul Național Anticorupție și Ministerul Justiției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram