Judecătoria Chișinău a emis mandat de arestare pe 30 de zile pe numele sportivului Mihail Pîrgaru bănuit că ar fi omorât în bătaie un bărbat în fața unui club de noapte. Tot astăzi, poliția a anunțat că pe acest caz a mai fost reținut un sportiv.

Potrivit profilului de facebook al lui Mihail Pîrgaru, acesta se antrenează în clubul care îi aparține deputatului democrat Constantin Țuțu. De asemenea, în imagini îl vedem pe Pîrgaru apărând alături de Țuțu, din ele putem deduce că democratul îl susține pe tânărul sportiv. Totodată, Pîrgaru apare și alături de un alt deputat democrat Vladimir Vitiuc.

Pe rețele de socializare Pîrgaru apare alături și de Aurel Ignat, al doilea sportiv reținut în acest caz.
Menționăm că, poliția a deschis în acest caz trei cauze penale pentru huliganism, vătămare gravă și media a integrității corporale, în urma căreia a survenit decesul unei persoane.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Serghei Bejenari este bărbatul de 30 de ani care a decedat după ce ar fi fost bătut cu bestialitate de mai mulți sportivi profesioniști K1 în apropierea centrului comercial Atrium, din Chișinău. Bărbatul a fost transportat la spital în noaptea de 18 spre 19 mai. Acesta avea multiple traumatisme ale scheletului facial, iar în aceeași dimineață a fost supus unei intervenții chirurgicale în regim de urgență, pentru extragerea hematomului cerebral. După șase zile de comă, bărbatul a decedat.

Mai multe detalii AICI.