Președintelui Asociației FEA, Dorin Damir, a dat publicității poziția oficială a asociației pe care o conduce vis-a-vis de cazul bărbatului care a fost bătut cu bestialitate de un grup de sportivi în fața centrului comercial Atrium, din Chișinău. Damir susține că cei doi reținuți, Mihail Pîrgaru și Aurel Ignat, nu sunt membri ai Federației de K1.

„Ambii suspecți, la moment, nu sunt nici sportivi membri ai Federației K-1 de Amatori, nici participanți ai proiectelor organizate de FEA. Aurel Ignat, de mai bine de un an, nu mai are nici o legătură cu activitatea asociației FEA și nici nu mai participă la turneele organizate de noi. Acum un an, sportivul însuși a decis să ne părăsească și să participe într-o altă organizație. Al doilea sportiv suspectat de acțiuni ilegale, Mihail Pîrgaru, de asemenea nu este membru al Federației WAK-1F RM”, se menționează în mesajul publicat pe site-ul FEA.

Asociația condusă de Damir susține că este „împotriva oricăror acte de violență, cu atât mai mult din partea sportivilor” și fac apel la organele competente să realizeze o anchetă obiectivă.