/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO. VIDEO/ Manifestație cu muzică, flori, poezii și pancarte. Șor și-a adus susținătorii la un protest anti-PAS

28 mai 2018, ora 18:03

Chiar dacă ședința de judecată a fost planificată pentru ora 10:00, cei aduși la protest și-au început manifestația cu 30 de minute mai devreme. În fața lor, Tauber a criticat contestația depusă de PAS: „Cea care promovează valorile europene a arătat tuturor europenilor și tuturor locuitorilor noștri că valorile acestea sunt zero”.

„Vrem Marina-n primărie. Marina e cu noi! Maina e cu noi!”

„Dumneaei ne-a promis că va face drumurile, a promis că va ilumina toate străzile. Să fie într-un ceas bun și cu succes pentru că, ajunge atâtea minciuni, ajunge atâtea promisiuni”.

„Noi o iubim și noi o vrem să vină la noi în primărie să lucrăm”.

Mulți din cei prezenți au refuzat să ne spună pentru ce protestează. Alții au spus ca au venit pentru ca sunt membri de partid.

„-Cine este pentru dvs. Marina Tauber ? -Da nu vorbesc eu nimic. Gata!”

„Pentru că eu sunt membru al Partidului „Șor” de la fondare. Partidul ajută oamenii din categoriile social defavorizate”.

„Este o femeie bună. Ea administrează un cort de tenis în apropiere de casa mea. Fiica mea a practicat tenisul”.

Tradițional, poeziile au fost nelipsite la protestul susținătorilor Partidului „Șor”. De data aceasta „poeta” i-a dedicat câteva strofe Maiei Sandu: „Fă dragă o căsnicie și iubire pe vecie. Nu căta să faci doar rău, ai frică de Dumnezeu. Da cu Jora ce ai dragă? Toată lumea te întreabă”.

Alții au venit nu pentru Marina Tauber, ci pentru Ilan Șor: „Noi am venit, luptăm pentru primarul nostru, Șor”.

Organizatorii protestului le-au pus la dispoziție oamenilor transport, i-au servit cu apă, iar în imediata apropiere au fost amplasate două toalete.

„De la Criuleni. -De la Criuleni i-ați adus? -Da. -Câți oameni ați adus? -Vreo 35 de oameni în autobuz, dar sunt și rutiere. -Autobuz comandat? -Da comandat. -Dar cât costă? -Nu știu eu, nu sunt la curent cu de astea. -Dar cine v-a comandat? -Cum cine. Cred că partidul acesta Șor”.

La protest a venit, înconjurat de bodyguarzi, și Ilan Șor. Când a urcat pe scenă, a avut parte de surprize neplăcute. Microfonul se deconecta de fiecare dată când încerca să o critice pe Maia Sandu.

„Pentru că ea…Așa se aude. Pentru că o nemernică, care nu a făcut nimic în viața aceasta… Unicul ei scop și sarcina ei este să distrugă tot ce a fost construit. Ei îi este frică, că vor veni oamenii și vor face tot ce au promis”, a menționat Șor.

Întrebat cât l-a costat protestul, Șor a răspuns supărat: „Dar pe voi doar asta vă interesează? Nu vă interesează iubita voastră, Maia Sandu? Băieți, cu voi nu este interesant să discut”.

PAS a anunțat că va ataca decizia Curții de Apel, vizând alegerile din localitatea Jora de Mijloc, la Curtea Supremă de Justiție.

„Este o decizie regretabilă. Chiar și din cosmos se vede că nu poți organiza 6 concerte și să inviți 20 de artiști din Republica Moldova și să te încadrezi în limita la 93 de mii 500 de lei”, a menționat Sergiu Litvinenco, vicepreședinte PAS.

PAS a cerut în instanță anularea rezultatelor alegerilor din localitatea Jora de Mijloc, după ce scrutinul a fost câștigat de candidatul Partidului „Șor”, Marina Tauber. Membrii PAS susțin că în campania electorală Partidul „Șor” a depășit de câteva ori plafonul financiar stabilit de lege, iar în ziua alegerilor, observatorii au constatat mai multe abateri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram