În Chișinău vor apărea cinci zone special amenajate pentru staționarea taximetriștilor. Despre acest fapt a anunțat Ruslan Codreanu, primarul interimar al Capitalei la ședința primăriei. Stațiile vor fi de culoare galbenă și vor fi delimitate de semne de circulație.

Ideea proiectului aparține unei asociații care promovează servici de calitate prestate de taximetriști. Autoritățile municipale împreună cu membrii asociației au selectat deja primele cinci zone, una dintre ele, potrivit primarului, se află pe strada Pușkin.

Scopul proiectului, este de a crea zone speciale pentru staționarea taximetriștilor pentru ca aceștia să nu stea pe borduri sau în sații de troleibuze.

„Riscul este că noi vom amenaja zonele respective, dar oricum va fi parcat oricine numa nu taximetriștii. De aceea am venit doar cu un proiect pilot, să vedem cum fucționează, împreună cu poliția să aplicăm și amenzi în cazul în care sunt parcate și alte unități de transport în afară de taxi”, a precizat primarul interimar Codreanu.

El a precizat că în total au fost identificate 25 de zone. Potrivit directorului interimar al direcției de transport, Vitalie Butucel, costurile pentru amenajarea acestora nu sunt mari, deoarece vor fi marcate cu ajutorul indicatoarea rutiere care sunt la Exdrupo.