Partidul Acțiune și Solidaritate va contesta la Curtea Supremă de Justiție decizia Curții de Apel privind respingerea contestației depusă de partid pentru anularea rezultatelor alegerilor din Jora de Mijloc.

„Constatăm, și în acest caz, că atât instanțele judecătorești, cât și alte organe – Comisia Electorală Centrală, procuratura etc. – nu își îndeplinesc atribuțiile în conformitate cu legea și se fac a nu vedea încălcările evidente comise în cadrul alegerilor din comuna Jora de Mijloc”, se menționează într-un comunicat de presă al partidului.

PAS susține că contrat prevederilor legale, partidul Șor a cheltuit în cadrul campaniei electorale 294 mii de lei, adică de trei ori mai mult decât plafonul maxim stabilit de CEC.

„Cu toate că guvernarea dă asigurări mincinoase că alegerile din toamnă vor fi libere și corecte, decizia de astăzi arată că unii concurenți electorali cu bani vor fi favorizați în detrimentul celorlalți. Contestația noastră nu este împotriva votului oamenilor din Jora de Mijloc, dar împotriva faptului că legea nu este egală pentru toți”, se mai menționează în comunicatul PAS.

Menționăm că Curtea de Apel a menținut Hotărârea Judecătoriei Orhei prin care au fost validate rezultatele alegerilor din Jora de Mijloc, precum și mandatul de primar al Marinei Tauber.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!