Trei bărbați din raionul Căușeni au fost condamnați la câte trei ani de închisoare pentru contrabandă cu miez de nucă în proporţii deosebit de mari. Inculpaților le-a fost incriminat faptul că la sfârșitul anului 2016 au introdus prin contrabandă în țară prin regiunea transnistreană miez de nucă.

Potrivit comunicatului PCCOCS, miezul de nucă provenea din Ucraina și după ce a fost introdus ilegal în țară, acesta a fost depozitat în orașul Tiraspol. Ulterior, bărbații au încărcat miezul de nucă în automobilul de model ”Mercedes Sprinter” și, eludând postul vamal intern Hagimus, au încercat să-l transporte în or. Căușeni, urmând să-l comercializeze pe piața internă a Republicii Moldova ca marfă de origine autohtonă.

Verdictul de condamnare prevede, de asemenea, confiscarea în folosul statului a mijlocului de transport utilizat la comiterea infracţiunii şi a sumei de bani în mărime de 800 921 lei, ce constituie contravaloarea miezului de nucă.

Cauza a fost investigată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale care au și reprezentat acuzarea în instanța de judecată. Sentinţa cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău.