/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Trei bărbați au fost condamnați la trei ani de închisoare pentru contrabandă cu nucă

28 mai 2018, ora 12:15

Potrivit comunicatului PCCOCS, miezul de nucă provenea din Ucraina și după ce a fost introdus ilegal în țară, acesta a fost depozitat în orașul Tiraspol. Ulterior, bărbații au încărcat miezul de nucă în automobilul de model ”Mercedes Sprinter” și, eludând postul vamal intern Hagimus, au încercat să-l transporte în or. Căușeni, urmând să-l comercializeze pe piața internă a Republicii Moldova ca marfă de origine autohtonă.

Verdictul de condamnare prevede, de asemenea, confiscarea în folosul statului a mijlocului de transport utilizat la comiterea infracţiunii şi a sumei de bani în mărime de 800 921 lei, ce constituie contravaloarea miezului de nucă.

Cauza a fost investigată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale care au și reprezentat acuzarea în instanța de judecată. Sentinţa cu drept de atac la Curtea de Apel Chişinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram