Ne împroașcă cu promisiuni nu doar candidații la fotoliul de primar al capitalei, dar și cei care gestionează momentan bugetul municipal. Autoritățile locale vor să creeze 25 de zone de așteptare pentru mașinile de taxi, astfel încât acestea să nu mai staționeze pe borduri sau pe la stațiile de așteptare a transportului public. Proiectul nu aparține celor pe care îi plătim ca să gestioneze capitala, ci unei asociații.

„Chiar aici vis-a-vis de primărie este un buzunar special amenajat și ne propunem aici să amenajăm o zonă specială pentru taximetriști. Au mai fost identificate câteva astfel de zone, dar să vedem cum merge ca proiect-pilot”, a menționat Ruslan Codreanu, primar interimar.

„Aceste zone vor fi marcate prin indicatoare rutiere și aceste indicatoare pot fi comandate la întreprinderea noastră municipală Exdrupo care le va monta pe aceste adrese și în caz de necesitate vom marca și cu vopsea”, susține Vitalie Butucel, șef direcția transport public.

Taximetriștii abia așteaptă noile parcări.

„Taxiul trebuie să aibă locul lui, dar așa – vine fiecare și face cum vrea. Asta este normal. Stăm la fiecare colț”.

„Numaidecât, pentru noi numaidecât, eu sunt de acord cu asta. Nu avem loc, ar trebui numaidecât”.

„Nu avem unde ne parca, unde ne-am parca întotdeauna încurcăm la cineva”.

Autoritățile municipale promit surprize și pentru șoferii mașinilor personale. Bunăoară, pe strada Lev Tolstoi va apărea o bandă suplimentară, iar după încheierea reparației pe bulevardele Ștefan cel Mare, Negruzzi și Alecsandri, va începe separarea trotuarului de partea carosabilă.

Reporter: Carolina Russu
Imagine: Oleg Cozlov