Directorul Spitalului nr.1, Iurie Dondiuc, demis din funcție acum două luni de primărița provizorie, Silvia Radu, a revenit la serviciu după ce a fost restabilit în funcție de Judecătoria Chișinău. Dondiuc a precizat că nu va cere nici un fel de prejudicii morale, deoarece, spune el, „statul nu este vinovat cu nimic”.

După ce a fost restabilit în funcție, Dondiuc va încasa doar salariul pentru perioada în care a lipsit de la muncă. Instanța nu a admis încasarea prejudiciului moral și cheltuielile de judecată. Deși decizia este cu drept de atac, Iurie Dondiuc ne-a spus că nu are timp să umble prin instanțe.

„Eu îmi continui activitatea. De la cine să cer despăgubiri? De la stat? De la Spital? Statul și spitalul nu este vinovat cu nimic. Instanța a decis ca timpul în care am lipsit să-mi restituie salariul, asta este suficient. Să rămână pe conștiința celor care … mă rog. Dar, nu mai cer nimic. N-am când – avem foarte mult de lucru”, a menționat Iurie Dondiuc.

Oficial, Silvia Radu l-a demis pe Iurie Dondiuc invocând „controlul slab asupra activității subdiviziunilor spitalului”. De cealaltă parte, Dodniuc susține că până atunci nu a avut nici o sancțiune disciplinară, iar activitatea i-a fost analizată inclusiv de minister.