La Kiev a fost împușcat jurnalistul rus Arkady Babchenko, anunță InfoResist, citând propriile surse. De asemenea, directorul adjunct al canalului ATR, Aider Muzhdabaev, a relatat pe Facebook că Babchenko a fost împușcat, scrie tvrain.ru.

UPDATE 30.05.2018 Jurnalistul rus este viu. Asasinarea sa a fost o înscenare. Mai multe detalii aici.

Publicația „Obozrevatel”, citând o sursă anonimă, scrie că Babchenko a murit în drum spre spital. De asemenea, că Babchenko a fost ucis, a scris pe facebook jurnalista Irina Romaliskaya cu referire la Anton Gerashchenko, consilier al șefului Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei. Gerashchenko a confirmat aceste informații și pentru „Ecoul Moscovei”.

Ofițerul de presă al departamentului de poliție din Kiev, Oksana Blischik, a scrie pe facebook-ul său, fără a da nume, despre moartea unuia dintre prezentatorii de televiziune născut în 1977.

Potrivit ei, împușcăturile au avut loc pe strada Nikolsko-Slobodskaya. Operatorii 102 au primit un mesaj de la medici, care au spus că o femeie i-a telefonat și i-a anunțat că și-a găsit soțul plin de sânge în apartament. El a murit în ambulanță, din cauza rănii primite, potrivit datelor preliminare în spate.