Sportivul Aurel Ignat, suspectat în dosarul morții tânărului Sergiu Bejenari, a fost arestat. El va petrece următoarele 30 de zile după gratii. Igant a refuzat să se prezinte în fața judecătorului invocând motive de sănătate. Avocatul său susține că Ignat recunoaște că a participat în bătaie, dar spune că s-a apărat. Iar tatăl lui Igant îl acuză pe tânărul care a fost ucis.

Aurel Ignat a fost escortat la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani. El a refuzat însă să apară în fața judecătorului din motiv că s-ar fi simțit rău. Prin urmare, atât examinarea demersului procurorilor, cât și pronunțarea încheierii a avut loc în lipsa lui.

„Instanța de judecată a dispus a admite demersul procurorului. A aplica măsura preventivă sub formă de arestare preventivă în privința învinuitului Ignat Aurel Ion, pe un termen de 30 de zile,” a citi judecătorul.

„Persoana a fost pusă sub învinuire pentru două capete de acuzare, pentru huliganism și vătămare intenționată gravă cu decesul unei persoane. Alte informații cu părere de rău nu pot să vă ofer. Ați vizualizat..? Este secretul anchetei,” susține Angela Pleșca, procuror.

Avocatul lui Ignat spune că sportivul recunoaște că a participat la acea bătaie, doar că invocă o circumstanță atenuantă – „S-a apărat și a răspuns la lovituri!”.

„El nu a negat faptul că era acolo, dar acțiunile nu confirmă acuzarea. A lovit sau nu în Sergiu? A răspuns la lovituri. Eu nu cunosc faptele date în detalii, dar știu din cuvintele clientului meu că el a răspuns la lovituri, atât,” a declarat Oleg Lozan, avocatul lui Aurel Ignat.

În fața Judecătoriei aștepta tatăl lui Aurel Ignat care a spus că fiul lui nu este agresor, ci victimă. „El a fost bătut, el a fost bătut singur acolo. A doua zi a fost internat la spital. Cât timp a stat internat? Patru zile. Mi-a spus că l-au bătut acolo. El tot l-a bătut înapoi? Nu, pentru dânsul s-a mai implicat prietenii,” susține Ion Ignat, tatăl lui Aurel Ignat.

Bărbatul spune că tânărul decedat este cel care a sărit primul la bătaie. Acesta mai susține că fiul său nu are nici o legătură cu Dorin Damir sau Constantin Țuțu.

„Nu l-a deranjat, pe dânsul l-au luat la bătaie niște persoane care au fost și decedatul. Aurel a plecat de la FEA de la dânșii, de la FEA. Constantin Țuțu îndeobște e într-un club, el se antrenează în alt club,” a mai adăugat bărbatul.

Avocatul lui Ignat a spus că va ataca decizia instanței la Curtea de Apel. În afară de Aurel Ignat, în arest a ajuns și Mihai Pârgari, care a fost amplasat în izolator încă duminică. Ambii sunt cercetați pentru aceleași capete de acuzare: huliganism și vătămare corporală gravă soldate cu decesul unei persoane. Dacă vor fi recunoscuți vinovați, suspecții riscă până la 15 ani de pușcărie.