Pompierii din Bălți au salvat o fetiță în vârstă de 7 ani care atârna de un balcon la etajul 5 al unui bloc de locuit. Incidentul a avut loc în după amiaza zilei de 28 mai, la ora 15.30.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, copilul se afla singur acasă în momentul producerii incidentului. Salvatorii au fost alertați de tatăl copilului, care anterior a fost sunat de propriul copil.

Pe parcursul operațiunii de salvare, tatăl copilei încerca să-i mențină calmul, discutând la telefon cu ea. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care prin intermediul unei autoscări a efectuat misiunea de salvare. În mai puțin de 10 minute salvatorii au coborât în siguranță fetița, reușind s-o calmeze.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează persoanele care au în grijă minori să nu-i lase nesupravegheați. Mai mult, în caz de situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112. Potrivit IGSU de la începutul anului 2018, pompierii au salvate 25 de copii din diverse situații de risc.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!