Tânărul de 30 de ani, care a murit, după ce a fost bătut cu bestialitate de un grup de sportivi K1, în fața unui centru comercial din capitală, a fost înmormântat astăzi, la Orhei. Au venit să-și ia rămas bun și doi prieteni care erau împreună cu el în noaptea în care s-a produs incidentul.

Oamenii sunt îngroziți de cele întâmplate.

„Băiat cuminte a fost, cel mai mic la părinți, o fost tare jălos, are familie, are copil, sunt oameni cuminți, o familie foarte bună. S-a distrus până la urmă și soția și copilul a rămas orfan de tată”.

„Îmi pare rău, îmi pare rău de așa băiat. A fost foarte bravo, nu servea, nu umbla băut”.

„A fost un băiat foarte cuminte și de treabă. Toată lumea îl știe, toată lumea îl stimează, cuminte, ascultător, nu fuma, nu bea, nu făcea prostii”.

„Nu este de recunoscut – în așa o stare gravă că nici părinții nu îl cunosc, soția. Păcat mare”.

Soția, rudele și prietenii tânărului sunt răpuși de durere. Vor un singur lucru – să se facă justiție în acest caz.

„Aș vrea să fie trași la răspundere toți ucigașii, să fie pedepsiți după numele legii. Am să merg prin instanțe până la capăt – să fie pedepsiți în numele legii”, a spus soția victimei.

„M-a sunat fina în dimineața ceea plângând, distrusă sărmana că a fost o bătaie într-un club de noapte, l-au bătut. Ne-am împăcat foarte bine, îmi pare foarte rău de ceea ce s-a întâmplat și îmi pare foarte rău că trăim într-o țară în care doar banii sunt la putere, iar altfel nu rezolvi nimic. Ea o să se chinuie foarte mult, mi-i jale și de băiețel că a rămas fără tată și de el că se duce în pământ, dar dreptatea deja se duce în pământ, cu el nu o să se rezolve absolut nimic. Eu știu că dreptate în țara noastră… dreptate nu există”, a menționat Olga Draguțan, nașa de cununie.

Martorii care au fost în acea seară în local spun că totul s-ar fi întâmplat după ce unul din cei doi sportivi ar fi încercat să agațe o domnișoară și ar fi insultat-o, iar unul din prietenii bărbatului ar fi încercat să-i ia apărarea. În consecință, au început să se bată, iar victima ar fi sărit în apărarea prietenului său. În scurt timp, spiritele s-au calmat, iar peste o oră și jumătate bătaia a reînceput.

„Ne-am așezat înapoi la masă, am intrat, totul a fost bine, iar după o oră jumătate a intrat Ignat din nou, cel mai probabil că s-a schimbat și a venit acolo deja cu o intenție pentru că el nu era, a intrat și am văzut cum prietenul lui Sergiu și Sergiu ies afară, mi s-a părut ceva suspect și am ieșit și eu. Eu personal am văzut cum Ignat i-a dat primul pumn prietenului lui Sergiu. Prietenul lui Sergiu a căzut jos, după care a intervenit Sergiu. S-a iscat o bătaie mare în care Sergiu a căzut jos, ei erau mai mulți – vreo 6-7 și eu l-am văzut doar pe Ignat cum îl lovea cu picioarele în abdomen, în cap și diferite părți ale corpului. Când am întors capul, Sergiu deja zăcea într-o baltă de sânge”, povestește un martor.

Martorii mai spun că bătaia a fost atât de puternică încât nici paza clubului de noapte nu au putut să-i despartă, iar din cauza loviturilor, până a ajuns ambulanța, tânărul era deja în comă: „Poliția a venit în vreo 20 de minute, ambulanța încă mai greu. Paza pur și simplu a încercat să-i despartă, a văzut că nu este nici un folos și s-a dat la o parte”.

Tragedia a avut loc la 19 mai după ce, Serghei Bejenari ar fi mers la un club de noapte la ziua de naștere a unui prieten, împreună cu fratele său. Acesta însă nu a dorit să vorbească cu presa și a spus că nu ține minte nimic din ceea ce s-a întâmplat. Pe lângă decesul acestui bărbat, alte doua persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Tânărul era căsătorit și a lăsat în urma un băiat de 7 ani.

Reporter: Carolina Russu
Imagine: Tudor Bigu