După ce serviciul ucrainean de Securitate a anunțat că „asasinarea” jurnalistului rus Arcadii Babchenko a fost o înscenare, șefa serviciului de presă al ministerului rus de Externe a scris pe pagina sa de facebook că acest fapt „este cea mai bună veste”.

„Faptul că Babchenko este viu este cea mai bună veste. De-ar fi întotdeauna așa. Ne pare rău, că în alte cazuri, mascarada nu a funcționat. Iar, faptul că în istoria a fost inclus un efect de propagandă este evident”, a scris Maria Zakharova pe facebook.

Amintim că, despre „asasinarea” jurnalistului rus Arkady Babchenko a început să apară informații în seara zilei de 29 mai. Se menționa că un necunoscut l-a împușcat de trei ori în spate cu un pistol Makarov, când a intrat în apartamentul lui. Poliția ucraineană l-a numit pe ucigaș un killer profesionist.”

În Kremlin, incidentul cu Babchenko a fost descris ca o tragedie. „Condamnăm cu tărie această crimă și așteptăm cu nerăbdare o anchetă reală și nu pretențioasă pentru a identifica pe cei care se află în spatele acestei crimă”, a declarat secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov.