Punctul de trecere a frontierei comun „Palanca- Maiaki – Udobnoe” își va sista temporar activitatea începând cu data de 4 iunie 2018, ora 13:00 până pe 5 iunie 2018, ora 13:00. Sistarea temporară are legătură cu construcția rețelelor electrice. Persoanele care intenționează să traverseze frontiera prin acest post, sunt rugați să opteze pentru postul vamal „Tudora”, aflat în imediata vecinătate.

Postul temporar vamal și de frontieră a fost instituit la inițiativa Serviciului Vamal anume pentru comoditatea persoanelor care călătoresc în regiunea Odessa, acest post asigurând cea mai mică distanță de parcurs.

Tot pentru a veni în întâmpinarea participanților la traficul transfrontalier, la data de 19 decembrie 2017, a fost lansat controlul comun în punctul de trecere temporar, ceea ce a redus semnificativ timpul de traversare a frontierei, deoarece persoanele și vehiculele sunt supuse unui singur filtru de control.

Darea în exploatare a noului punct comun de control „Palanca” este preconizată pentru luna decembrie a anului curent. Bugetul proiectului de reconstrucție a PTF Palanca se cifrează la 5,56 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane sunt acordate de Uniunea Europeană, iar 1,06 milioane euro – de Guvernul Republicii Moldova. Partenerul de implementare a proiectului este PNUD Moldova.

Reieșind din complexitatea lucrărilor de reconstrucție, pe parcurs, mai sunt posibile sistări temporare ale activității postului. În acest context, rugăm înțelegere față de motivele obiective survenite.