Mai mulți preoți și creștini au protestat la Parlament față de propaganda homosexualității. Aceștia au adus icoane și cruci și au intonat rugăciuni. Manifestanții au cerut guvernării să interzică, prin lege, promovarea unor alte relații decât cele legate de căsnicie și familie și să nu permită în școli ore de educație sexuală. În replică, reprezentanții comunității LGBT au calificat acțiunea de astăzi drept una ilegală.

Protestatarii au pornit de la monumental lui Ștefan cel Mare și au marșăluit până la Parlament cerându-le legislatorilor sa ia măsuri privind „aplicarea măsurilor de protecție a familiei tradiționale”.

„Noi protestăm împotriva propagandei homosexualiste și promovării acestei fărădelegi în diferite instituții de altfel și în Ministerul Educației pentru că legile europene impun guvernarea noastră ca să aplice acele legi care contravin învățăturii creștinești, morale creștine”, a menționat Anatolie Cibric, protoereu.

„Noi vrem ca să fie țara noastră ortodoxă până la sfârșitul veacului, până a veni Isus Hristos pe Pământ”.

„Nu mi-ar plăcea ca copilul meu la școală să fie educat că homosexualitatea ar fi una din posibilele alegeri”.

„Suntem țară ortodoxă și nu putem să permitem așa lege. – Ce cereți de la Parlament? –Cerem să anuleze legile dragostei dintre doi bărbați”.

Nimeni din legislatori nu a ieșit să le vorbească. Acțiunea de astăzi a fost criticată de reprezentanții comunității homosexuale din Republica Moldova, care au calificat cerințele protestatarilor ca fiind ilegale.

„Este un grup extremist care a ieșit cu unele cerințe pe care noi le considerăm ilegale, absurde mai bine zis și cam asta este reacția noastră”, a declarat Angela Frolov, coordonatoare de program Gender-DOC.

Acțiunea de protest a fost organizată de către Asociația „Fericită Maică Matronă” și are loc după ce pe 19 mai comunitatea LGBT a organizat marșul numit „Fără Frică de iubire”. Acesta s-a soldat cu altercații între poliție și oamenii veniți să condamne evenimentul. Și Mitropolia Moldovei a cerut autorităților să interzică aceste manifestații.

Reporter: Carolina Bețivu
Imagine: Xenofant Gherghelaș