Actorul britanic Benedict Cumberbatch, cunoscut pentru interpretarea detectivului Sherlock Holmes într-un popular serial TV şi a supereroului Doctor Strange în mai multe filme inspirate din universul benzilor desenate Marvel, a devenit un erou veritabil şi în viaţa reală, după ce a sărit în ajutorul unui ciclist care era agresat într-o manieră violentă de patru bărbaţi pe o stradă din centrul Londrei, informează Reuters, citat de Agerpres.

Starul britanic, în vârstă de 41 de ani, a oprit taxiul în care se afla şi a sărit în ajutorul unui ciclist care lucrează pentru compania Deliveroo, specializată în livrări de produse alimentare, în momentul în care acesta era atacat de patru agresori, precizează tabloidul The Sun.

„Ciclistul a avut noroc, Benedict este un supererou”, a declarat pentru acelaşi cotidian Manuel Dias, şoferul taxiului Uber în care se afla actorul britanic. „Benedict a fost curajos şi altruist. Dacă el nu ar fi intervenit, ciclistul ar fi putut să sufere răni grave”, a adăugat acelaşi taximetrist.

Acea tentativă de jaf a avut loc pe Marylebone High Street, foarte aproape de Baker Street, o stradă pe care a fost plasată reşedinţa fictivă a detectivului Sherlock Holmes.

„Unul dintre agresori a încercat să fure bicicleta victimei… care a fost lovită în faţă cu pumnii, în cap cu picioarele şi, apoi, a fost lovită din nou în cap cu casca sa”, a precizat Poliţia Metropolitană londoneză, adăugând că incidentul a avut loc în noiembrie 2017.

„Nu au fost raportate obiecte furate. Victima nu a necesitat spitalizare. Nu a fost făcută nicio arestare”, precizează comunicatul Poliţiei Metropolitane.

Potrivit taximetristului Manuel Dias, actorul a alergat pe stradă în direcţia agresorilor strigând „lăsaţi-l în pace!”. Apoi, starul britanic l-a tras dintre ei pe ciclistul căzut la pământ.

Benedict Cumberbatch a declarat pentru jurnaliştii de la The Sun că nu se consideră un erou.

„Am făcut acel lucru pentru că, ei bine, ştiţi, am simţit că trebuia să îl fac”, a spus starul britanic.

Benedict Cumberbatch, care interpretează personajul Sherlock Holmes în serialul „Sherlock” începând din 2010, a jucat şi în producţii cinematografice de mare succes, precum trilogia „The Hobbit”, „Avengers: Infinity War” şi „The Imitation Game” – în care l-a interpretat pe celebrul savant britanic Alan Turing.