/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Americanii au o problemă înainte de întâlnirea lui Trump cu Kim: Cine o să plătească hotelul dictatorului nord-coreean?

02 iunie 2018, ora 12:55

Dar o anume problemă logistică rămâne nerezolvată, au dezvăluit publicației americane două persoane care cunosc situația: Cine va plăti cazarea lui Kim Jong Un?

Mândra, dar săraca țară asiatică cere ca o altă țară să plătească nota de la hotelul pe care l-a solicitat, Fullerton, un superb hotel în stil neoclasiv situat lângă vărsarea râului Singapore.

Doar apartamentul prezidențial de acolo costă 6.000 de dolari pe noapte.

Statele Unite sunt dispuse să acopere cazarea nord-coreenilor la hotelul de cinci stele, dar iau în considerare și posibilitatea ca Phenianul să considere acest lucru drept o insultă. De aceea, organizatorii americani analizează și varianta de a cere țării gazdă, Singapore, să plătească cazarea delegației nord-coreene.

”Este o ironică, dar și elocventă deraiere de la poziția insistentă a Coreei de Nord, de a fi tratată pe picior de egalitate”, a comentat Scott Snyder, expert în probleme coreene la Consiliul pentru Relații Externe.

Izolatul regim are însă antecendente în privința solicitărilor financiare îndrăznețe.

În timpul olimpiadei de iarnă de la Pyeongchang de anul acesta, Coreea de Sud a plătit 2,6 milioane de dolari pentru cazarea majoretelor nord-coreene, pentru o trupă artistică și pentru alți membri ai delegației vizitatoare. Tot atunci, Comitetul Internațional Olimpic a achitat deplasarea a 22 de sportivi nord-coreeni.

De asemenea, în 2014, când șeful serviciului național de informații al SUA, James R. Clapper, a vizitat Coreea de Nord pentru a recupera doi prizonieri americani, gazdele i-au servit ”o elaborată masă cu 12 feluri”, apoi au insistat să o plătească.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram