A fost dat startul celei de-a V-a ediții a Festivalului culturii japoneze „Bunkasai – spiritul Japoniei”. În cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului a avut loc dezvelirea monumentului comemorativ „Piatra Păcii”, un omagiu adus victimelor catastrofelor nucleare de la Hiroshima și Nagasaki, dar și o mărturie a faptului că orice tragedie poate și trebuie depășită, iar modelul nipon este unul demn de urmat.

Festivalul culturii nipone se va desfăşura timp de două zile (2-3 iunie), iar vizitatorii vor putea lua lecții de limbă japoneză, face cunoștință cu bucătăria japoneză, ceremonia ceaiului, caligrafia japoneză, jocuri și dansuri tradiționale japoneze, muzică, arte marțiale, origami, anime și altele.

Menționăm că Festivalul „Bunkasai – Spiritul Japoniei” este organizat de către Fundația pentru Relații Moldo-Japoneze, în parteneriat cu Ambasada Japoniei în Republica Moldova și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, care a alocat în acest sens 40 mii lei, prin intermediul concursului proiectelor culturale.