Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, este păzit zi și noapte de către subalternii săi. Mai bine zis, este păzită casă de vară în Trușeni, scrie Jurnal.md.

Ce ascunde acolo Cavcaliuc a încercat să afle activistul civic, Iurie Tesa, care consideră că poliția trebuie să fie în folosul comunității, nu invers. Intenția cetățeanului nu a fost comentată, deocamdată. Iurie Tesa afirmă că în preajma locuinței lui Cavcaliuc se află permanent un echipaj al poliției. Polițiștii i-au spus că nu păzesc pe nimeni, ci doar asigură ordinea publică.

Gheorghe Cavcaliuc are o gospodărie într-un sector de vile, în satul Truşeni. Pe un teren de 12 ari, poliţistul a ridicat nişte construcţii impunătoare. Cavcaliuc a mai cumpărat un lot alăturat de 11 ari, astfel încât deţine în acest sector cam o pătrime de hectar.

Omul şi-a delimitat gospodăria în trei părţi. Pe o bucată de pământ, se pare, intenţionează să facă grădinărit. Casa cu două niveluri ocupă o altă bucată bună din teren. Iar restul spaţiului este destinat relaxării. În zona pentru odihnă colonelul de poliție şi-a făcut piscină. Totul – îngrădit pe de o parte cu un zid înalt, iar pe de alta – cu sârmă ghimpată.

Din 2016, casa se regăsește în declarația de avere a acestuia, însă Cavcaliuc indică o valoare de numai aproximativ 230 de mii de lei, sau puțin peste 11 mii de euro.

Potrivit unei investigații RISE, Cavcaliuc a uitat să indice în declarația sa de avere două apartamente în Chișinău, primite în dar de la părinți pentru cei doi copii ai săi.