Eroii echipajului SMURD care au căzut la datorie în urmă cu doi ani au fost astăzi comemorați la Haragîș de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI. La complexul memorial din Cantemir unde s-a prăbușit elicopterul conducerea IGSU în frunte cu general maior Mihail Harabagiu susținut de colegii SMURD din România, dar și de autoritățile publice au depus flori și au vorbit de faptele eroice săvârșite de membrii echipajului, care acum doi ani au suportat un tragic accident aviatic fiind în misiune de serviciu. Şi-au pierdut viaţa atunci medicul Mihaela Dumea, asistentul Gabi Sandu şi piloţii Doru Gavril şi Voicu Şocae.

Slujba de pomenire a celor patru membri a echipajului a fost efectuată de un sobor de 9 preoți, care au venit de dimineață la monument.

La eveniment a participat ambasadorul României în Moldova Daniel Ioniță, oficiali români, dar și colegii SMURD de peste Prut. Șeful IGSU a menționat eroismul de care au dat dovadă eroii și a subliniat că amintirea echipajului SMURD va rămâne veșnic în memoria salvatorilor și pompierilor din Republica Moldova.

Flori au fost depuse și de localnicii satului Haragâș, care s-au adunat pentru ai pomeni pe cei care au salvat vieți omenești.

Tragedia de la Haragîş s-a produs în data de 2 iunie 2016. La bordul aeronavei se afla pilotul aparatului de zbor, copilotul, un medic şi un asistent. Elicopterul se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient.